Techniek

Tijdens dit camp ski je op de piste onder begeleiding van minimaal een Oostenrijks gediplomeerd Landeslehrer. In de ochtend begeleiden we je door het skigebied en geven we je enkele tips en aanwijzingen om je skitechniek te verbeteren. In de middag kan je zelf verder aan de slag met het verfijnen van je skitechniek: een juiste houding op de ski’s, skiën vanuit je benen en sportief de berg af. Dit camp is voor iedereen geschikt met enige ski-ervaring (blauwe piste) en eveneens een goede voorbereiding voor deelnemers die ooit willen deelnemen aan een freeride- of buckelpistecamp.

Onze Bestemmingen

* Fieberbrunn

Fieberbrunn wordt omschreven als het best verborgen skigebied, gelegen in de Kitzbuhler Alpen (Oostenrijk). Fieberbrunn is bekend als familieskigebied maar is de laatste jaren een topbestemming voor freeriders. Met circa 40 km aan geprepareerde pistes van alle moeilijkheidsgraden behoort dit gebied tot de meest sneeuwzekere skigebieden. Fieberbrunn kent nog de gemoedelijke Tiroolse sfeer in een authentieke omgeving, met rustige pistes en veel gezellige skihutten met een hoog charmegehalte.

* Davos

Nieuwe dit jaar in ons programma is het skigebied Davos/Klosters. Davos is de hoogst gelegen stad in Europa gelegen in Oost-Zwitserland in het kanton Graubünden. Davos is vooral bekend wegens zijn naam als kuuroord, echter zetelt hier ook het Lawine Institut für Schnee und Lawineforshung (SLF). Door zijn naam als kuuroord (en hierbij ook duur), vind je hier niet de drukte (en poederstress) als in andere vergelijkbare grote skigebieden.
Het skigebied Davos/Klosters omvat vijf deelgebieden waarbij je totaal meer dan 300 km aan pistes vindt, zodat de piste skiër ruim aan zijn trekken komt. Door de liggen van Davos, in het oostelijke deel van Zwitserland, vindt je hier ook een vleugje van de Oostenrijkse gezelligheid en gemoedelijkheid terug.

Datum Skicamps Techniek

11.01 – 15.01.2017       Fieberbrunn “Deluxe”

28.02 – 04.03.2017     Davos