Freeride

Are you ready for a ride? Follow the Freeride World Tour………….

Deze freeridecamps zijn voor iedereen toegankelijk met reeds enige off-piste ervaring. Hiervoor beschik je over een lawineset (lawinepieps, schep en sonde) en een eigen helm. Je beheerst korte bochten op een rode/zwarte piste en hebt een goede conditie. De eerste dag oefenen we met je lawine-uitrusting, en skiën we (freeride)routes maar blijven hierbij in de buurt van de skiliften. De tweede en derde dag ga je op zoek naar ongerepte natuur, die mooie off-piste afdaling en dan je eigen spoor in de poedersneeuw. De ultieme kick bij het freeriden! Naast onze persoonlijke (ski)begeleiding maken wij bij deze freeridecamps ook eventueel gebruik van lokale Ski-en Berggidsen.

Ski-sports biedt tevens de unieke mogelijkheid om een dag gratis kennis te maken met de nieuwste Scott freeride ski’s.

Onze Bestemmingen

* Fieberbrunn 

Aanvankelijk bekend als een familie skigebied maar de laatste jaren hebben freeriders deze plek ook ontdekt. Dankzij de stop van de Freeride World Tour is Fieberbrunn een top Freeride bestemming waar je hart sneller van gaat kloppen. Zonder echt te hoeven klimmen geraak je met de lift bij de mooiste tiefschnee afdalingen, vandaar ook de zinsspreuk in Fieberbrunn: “Easy up – Wild down”. Dankzij zijn ligging is Fieberbrunn echt een schneeloch, en pakt het hierdoor veel meer sneeuw dan zijn omliggende plaatsen. Omdat het gebied niet de drukte heeft van de grotere skigebieden, vind je hier zelfs enkele dagen na de sneeuwval nog onverspoord terrein. Bij slecht weer wijken we uit naar het bosgebied.

* Davos

Nieuwe dit jaar in ons programma is het skigebied Davos/Klosters. Davos is de hoogst gelegen stad in Europa gelegen in Oost-Zwitserland in het kanton Graubünden. Davos is vooral bekend wegens zijn naam als kuuroord, echter zetelt hier ook het Lawine Institut für Schnee und Lawineforshung (SLF). Door zijn naam als kuuroord (en hierbij ook duur), vind je hier niet de drukte en de poederstress als in Chamonix of St. Anton. Hierdoor heb je de beschikking over een groot en goed toegankelijk freeride terrein, wat Davos tot een top freeride bestemming maakt.

Datum Freeridecamps              

11.01 – 15.01.2017        Fieberbrunn “Deluxe”

28.02. – 04.03.2017      Davos