Davos

Davos maart 28/02/2017 – 04/03/2017

Club Hotel Davos, Techniek – Freeride

Davos

Nieuwe dit jaar in ons programma is het skigebied Davos/Klosters. Davos is de hoogst gelegen stad in Europa gelegen in Oost-Zwitserland in het kanton Graubünden. Davos is vooral bekend wegens zijn naam als kuuroord, echter zetelt hier ook het Lawine Institut für Schnee und Lawineforshung (SLF). Dit maakt het oa een vaste standplaats van het Snowsafty Center waar de praktijk lawinecursussen worden gegeven. Door zijn naam als kuuroord (en hierbij ook duur), vind je hier niet de drukte en de poederstress als in Chamonix of St. Anton. Hierdoor heb je de beschikking over een groot en goed toegankelijk freeride terrein, wat Davos tot een top freeride bestemming maakt.
Het skigebied Davos/Klosters omvat vijf deelgebieden waarbij je totaal meer dan 300 km aan pistes vindt, zodat ook de “gewone” skiër ruim aan zijn trekken komt.

Club Hotel Davos

Club Hotel Davos is een driesterren Hotel gelegen in het stadsdeel Dorf-platz op circa 500 meter van de Jacobshornbahn. De overige skigebieden zijn te bereiken in enkele minuten met de Ortsbus welke voor het Hotel stopt. Het hotel beschikt over een zwembad, sauna. restaurant, gezellige bar en loungehoek. Alle kamers zijn voorzien van douche/wc, sat-tv, en wifi. In de ochtend staat het uitgebreide Zwitserse ontbijtbuffet voor je klaar en in de avond kun je genieten van een 4 gangen menu. Wil je een hotel met uitstekende prijskwaliteitverhouding in een top skigebied dan is dit skicamp echt iets voor jou.

Skicamp

Voor deze bestemming kan je kiezen voor een Techniek- of Freeridecamps. Daarbij skiën we in groepen van maximaal 6 personen.

Techniek

Tijdens dit camp ski je op de piste onder begeleiding van minimaal een Oostenrijks gediplomeerd Landeslehrer. In de ochtend begeleiden we je door het skigebied en geven we je enkele tips en aanwijzingen om je skitechniek te verbeteren. In de middag kan je zelf verder aan de slag met het verfijnen van je skitechniek: een juiste houding op de ski’s, skiën vanuit je benen en sportief de berg af. Dit camp is voor iedereen geschikt met enige ski-ervaring (blauwe piste).

Freeride

Onze freeridecamps zijn voor iedereen toegankelijk die wilt kennismaken met off-piste skiën. Hiervoor beschik je over een lawineset (lawinepieps, schep en sonde) en een helm. De eerste dag oefenen we het omgaan met je lawine-uitrusting, en skiën we (freeride)routes. De tweede en derde dag ga je op zoek naar ongerepte natuur, die mooie off-piste afdaling en dan je eigen spoor in de poedersneeuw. De ultieme kick bij het freeriden! Voor het freeriden beheers je korte bochten op een rode piste en beschik je over een goede conditie. Ski-sports biedt tevens de unieke mogelijkheid om een dag gratis kennis te maken met de nieuwste Scott freeride ski’s.

Praktische informatie

  • aankomst dinsdagavond 28/02/2017 verstrekken van informatie
  • 4 nachten hotel op basis van halfpension
  • 3 dagen skipas en skibegeleiding
  • skibegeleiding start dag na aankomst:
  • techniek 3 uur in ochtend, middag vrij ter beschikking
  • freeride circa 5 uur per dag
  • vertrek zaterdag 04/03/2017

Niet inbegrepen:

  • reis- en annuleringsverzekering, dit adviseren we ten zeerste
  • eventuele kosten boeking lokale Berggids (Freeride)
Clubhotel-aussen
Club Hotel Davos 2012
Bar
Hallenbad